Microsoft termékek

Tisztaszoftver Program

A felsőoktatási intézmények a Tisztaszoftver Program szerződés keretében jogsultak a termékek használatára. A licenc ellátásra vonatkozó Tisztaszoftver Program, melyet a Hungarnet Egyesület koordinál, már nem állami finanszírozású, hanem az intézmények méretük arányában járulnak hozzá.

Az új szerződésben meghatározott feltételek tulajdonképpen nem változtak, azaz a felsőoktatási intézmények számítógépeire, valamint ezen intézmények teljes- vagy részmunkaidős oktatói és alkalmazottai számára az alábbiak használatát nyújtja díjmentesen:
- Microsoft Windows 10 Enterprise,
- Microsoft Office professional plus 2019 irodai programcsomag,
- az intézmény oktatói és dolgozói számára az ún. CoreCAL ügyfél-hozzáférési licencek.

Az említett termékek licencei az Egyetem számítógépeire, valamint a teljes- vagy részmunkaidős oktatók és alkalmazottak számára az otthoni felhasználói jog továbbra is biztosított. Ez azt jelenti, hogy az egyetemi rendszergazdák az eddigi módon férhetnek hozzá az Egyetem gépeire telepíthető (KMS-es aktivációt igénylő) Enterprise verziókhoz.

Az otthoni gépeken használható szoftververziók:
-Microsoft Office 365

Az Office 365 telepítéséhez leírást itt talál.

A Tisztaszoftver Program továbbra sem tartalmazza a szerveroldali termékek licenceit (pl. Windows Server, SQL Server, Exchange Server); valamint az említett termékek hallgatók gépeire vonatkozó (ún. otthoni) használati jogot.

A fentiekkel kapcsolatos kérdéseiket kérjük, hogy a tisztaszoftver@iig.elte.hu címre küldjék!