VPN

VPN beállítások

A szolgáltatás használatához a speciális kliens szoftver innen tölthető le (a letöltéshez érvényes IIG azonosító és az ahhoz tartozó jelszó szükséges):

Windows 10

forticlient_installer_x86.zip
forticlient_installer_x64.zip
Telepítési és beállítási útmutató
Telepítési útmutató (videó)

Mac OSX v.10.11 El Capitan vagy újabb FortiClientVPNOnlineInstaller_7.0.dmg
Telepítési és beállítási útmutató
Linux Telepítési és beállítási útmutató

Platform független beállítások:

Connection Name ELTE
Remote Getaway fw1.vpn.elte.hu vagy fw2.vpn.elte.hu
Customize port 4443

Otthoni xDSL router használata esetén lényeges, hogy a router átengedje az IPsec VPN típusú forgalmat is. Általában az "IPsec VPN pass-through" néven fut a router konfigurációs felületén. Amennyiben Ön nem rendelkezik VPN azonosítóval, akkor erről bővebben tájékozódhat a következő leírásban: VPN igénylés. Az így elkészített kapcsolati profillal lehet kapcsolódni a VPN szolgáltatáshoz. A kapcsolódáskor a szerver a VPN felhasználónév és jelszó bekérése és ellenőrzése után hozza létre a tikosított kapcsolatot.

Amennyiben az otthoni internet szolgáltató nem publikus IP címet oszt az otthoni gép számára (ez esetben Ő /is/ címfordítást végez) szükséges lehet a kapcsolat "Transport" fülénél az "Enable Transparent Tunneling" kikapcsolása, amennyiben nem jön létre a kapcsolat nem kéri be a felhasználó nevet, hanem idő túllépésre panaszkodva megszakad a kapcsolat kiépítése.