.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Híreink  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
   
   
 
Híreink    
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Az elektronikus levelek automatikus átirányítása


Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Valamennyi munkatárs köteles körültekintően eljárni, jelszavát más személytől óvni. A jelenlegi időszakban különösen fontos hangsúlyozni, hogy az ELTE-felhasználónak az ELTE levelezőrendszerében vagy elektronikus tárhelyén, munkafolyamataiban valamennyi elektronikusan tett nyilatkozata érvényesen és személyesen megtett nyilatkozatnak minősül.

A munkahelyi elektronikus címek, függetlenül attól, hogy a munkavállaló vagy a szervezeti egysége nevére szólnak-e, kizárólag hivatali, a munkavégzéshez kapcsolódó levelezésre használhatók. Személyes levelezést nem szabad a munkahelyi emailfiókból intézni.

A hivatalos emailcím magán emailfiókra (pl. gmail.com, yahoo.com) történő átirányítása tilos, melyet az általános tiltó szabályokon túl az egyetemi informatikai erőforrásokra nehezedő fokozott terhelés is indokol. A levelezés automatikus kiirányítása (pl. Gmail-re) több biztonsági problémát okoz, és emiatt néha fennakadások vannak a működésben. Átnézve a Google egyéni felhasználókra vonatkozó Általános Szerződési Feltételeit azt is láttuk, hogy azok az ott tárolt adatok kezelésével és bizalmasságával kapcsolatban nem megnyugtatóak. Ezért az új levelezési rendszerből történő automatikus kiirányítást megszüntetjük, az a továbbiakban nem lesz lehetséges (O365).

A régi rendszert használók esetében technikai tiltást nem vezetünk be, de felhívjuk mindenki figyelmét, hogy az egyetemen kívüli címekről történő levelezés nem számít hivatalosnak, illetve az ott tárolt adatok kezelésével összefüggő bármilyen probléma, adatszivárgás, stb. esetén a felelősség a felhasználót terheli.

Kérjük minden munkatársunkat, hogy fokozottan figyeljen a nem megbízható forrásokból vagy kétséges tartalommal érkező levelekre, kétséges csatolmányt ne nyisson meg, levélben található linkre ne kattintson, levélben felhasználói nevét, jelszavát ne adja meg.

A MUNKÁLTATÓ A FENTI SZABÁLYOK BETARTÁSÁT ELLENŐRIZI, TOVÁBBÁ AZ ELEKTRONIKUS LEVELEK AUTOMATIKUS ÁTIRÁNYÍTÁSÁT 2020. MÁJUS 4-ÉN LETILTJA.

Az eddigi türelmet, az elmúlt hetekben tapasztalható konstruktív együttműködést az Informatikai Igazgatóság valamennyi munkatársa nevében köszönjük.

A továbbiakban is kitartást és jó egészséget kívánunk.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2020.05.06.   :.
 
MATLAB Full Suite Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
MATLAB Standard Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
Távoktatás bevezetése az ELTE-n
A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
SPF szabály bevezetése
Tisztelt Felhasználók!

Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center