.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Híreink  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
   
   
 
Híreink    
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök


Tisztelt Munkatársam,

otthoni munkavégzéshez lehetőség szerint Windows 10 operációs rendszert futtató számítógépre és hálózati kapcsolatra lesz szüksége A kapcsolat vezetékes és mobilhálózaton keresztül működő egyaránt lehet (amennyiben Ön otthon WiFi-t használ, akkor egyben rendelkezik vezetékes vagy mobilnetes kapcsolattal, valójában ezeken keresztül forgalmaz)
Az Apple különböző termékeit és operációs rendszereit teszteljük, de ezekre a Windows környezet kialakítása után kerülhet sor. A különböző Linux disztribúciókon is lehet megoldást találni, a legtöbb általunk használt alkalmazás működik rajtuk, de ezt letesztelni jelenleg nincs kapacitásunk. Windows7 operációs rendszerről sürgős frissítés ajánlott. Ez utóbbi, ha Önnek van Neptun kódja, elvégezhető a Neptun oktatói webes felületéről.

Az Egyetem legtöbb szolgáltatását az ú.n. IIG azonosítóval lehet elérni.
IIG azonosítót az https://ugykezelo.elte.hu oldalon kérhet, személyes megjelenés nem szükséges.
HA Önnek van o365-ös vagy Caesar-os egyetemi levelezése, WiFi hozzáférése, AFS-e, akkor van IIG azonosítója is.
Ha Ön nem tudja, van-e IIG azonosítója, írjon nekünk a diszpecser@elte.hu címre!

A munkavégzéshez, ha Ön Neptun natív klienst használ, vagy egyéb okból belső egyetemi rendszert (tanszékit, saját gépet, stb.) szeretne elérni, akkor ú.n. VPN-re (Virtual Private Network) lesz szüksége. A VPN segítségével felépül egy titkosított csatorna, amely logikailag az ELTE hálózat része. Így az Ön otthoni gépe olyanná válik, mintha fizikailag az irodájában lenne.

A VPN klienst és segédletet itt (VPN beállítások) találja!

FONTOS! HA Ön a VPN-t használja teljes hálózati forgalma átmegy az ELTE központi tűzfalán. Ezért ilyenkor ne hallgasson on-line streaminget, ne töltsön le, nézzen filmet, mert az az ELTE rendszerének túlterheléséhez vezethet!

A file-ok elérését, tárolását szolgáló AFS alkalmazás minden további nélkül elérhető otthonról is: (AFS beállítási segédlet).

Amennyiben az Ön levelezését már migráltuk az új o365-ös környezetbe (Ön az ÁJK-n, a BGGYK-n, a TÁTK-n, a SEK-en, a Kancellárián, az RKK_ban vagy a Rektori Kabinetben, az Egyetemi Könyvtárban vagy a Trefort Gimnáziumban dogozik, akkor levelezése az outlook.elte.hu alól, vagy az alábbi segédletekkel érhetők el: (Office 365 Felhasználói kézikönyv levelezéshez).

Ha Ön még nem migrált szervezeti egységben dolgozik, azaz elsősorban a BTK a PPK vagy a TTK oktatója, dolgozója akkor a levelezéssel kapcsolatban az alábbi segédleteket keresse:

(http://iig.elte.hu/howto).

Amennyiben munkájához könyvtári erőforrásokra (adatbázisokra, folyóiratokra, stb.) van szüksége, tájékozódjon itt:

(https://konyvtar.elte.hu/hu/az-elte-adatbazisainak-e-konyveinek-otthonrol-torteno-elerese)

A Neptun otthoni eléréséhez (ha Ön Tanulmányi Osztályon, központi adminisztrációban dolgozik) tájékoztatást az alábbi helyen talál (Neptun natív kliens telepítési útmutató).

Amennyiben Önnek otthoni SAP hozzáférésre van szüksége, tájékoztatót az alábbi helyen talál:

(SAPGUI telepítési útmutató)

Csoportmunka-támogatásra, kommunikációra és iktatásra a Microsoft Teams-et javasoljuk. (Office 365 Teams használati útmutató)
A teams segítségével kollégáink az Ön otthoni gépén is tudnak segíteni, ha szükséges.

Minden egyéb esetben, ha kérdése, problémája van, keresse a kari ügyféltámogatókat az alábbi elérhetőségeken (http://iig.elte.hu/ugyfeltamogatas/elerhetoseg) címeken vagy a 411-6900/6800-ás telefonon!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2020.03.17.   :.
 
MATLAB Full Suite Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
MATLAB Standard Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
Távoktatás bevezetése az ELTE-n
A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
SPF szabály bevezetése
Tisztelt Felhasználók!

Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center