.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Hálózat    »   Wifi szolgáltatás  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
Hálózati szolgáltatások
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Wifi szolgáltatás
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  ELTENET WiFi beállítások

Elérhető wifi hálózatok

Több Wifi hálózatot is biztosítunk:

  • EDUROAM

Az EDUROAM nevű hálózatot minden olyan intézmény polgára használhatja akinek a honos intézménye csatlakozott az EDUROAM hálózatához. Authentikáció szükséges, a hálózat beállítása: Hitelesítés: WPA2(-Enterprise), Titkosítás: AES.

Az EDUROAM hálózatot az Egyetem polgárai más az EDUROAM-hoz csatlakozott intézményekben is használhatják úgy, hogy a felhasználói névhez megadják a WiFi azonosítójukat és utána írják a @elte.hu-t pl.: felhasználónév@elte.hu. Az egyéb beállítások hasonlóak, mint az ELTE hálózat esetén, de intézményenként lehet eltérés az WPA verziója, valamint a titkosítás típusa között. Ez minden esetben a helyi intézmény infrastruktúrájától függ. Az SSID: eduroam, a többi része változatlan. EAP-TTLS típusú authentikáció esetén a külső vagy "anonymous felhasználói név" esetén elegendő a anonymous@elte.hu nevet megadni. A belső felhasználó névnek a felhasználó saját WiFi azonosítója kell, hogy legyen a fent említettek szerint.

  • ELTE

Az ELTE nevű hálózathoz való csatlakozás felhasználói authentikációhoz kötött. Ehhez szükséges Wifi azonosítót az Ügyfélkapun keresztül lehet megigényelni.

Windows operációs rendszeren a csatlakozáshoz keressük ki a 'Vezetéknélküli hálózatok' közül az ELTE nevű hálózatot. Csatlakozzunk rá. Első alkalommal feljön egy buborék, ami tanúsítvány elfogadásra kér. Itt csak akkor fogadjuk el, ha a következők szerepelnek a tanúsítványban: host: 'noc.elte.hu', legfelső kiállító: 'DigiCert Assured ID root CA'. Ezek után már biztonsággal megadhatjuk a Wifi azonosítónkat és a jelszavunkat. A sikeres authentikálás után már lehet is használni a hálózatot.

Linux-on és MAC OS-en a csatlakozáshoz be kell állítani a wpa_supplicant-ot az alábbiak szerint:

  • Hitelesítés: WPA2(-Enterprise)

  • Titkosítás: AES

  • EAP típus: EAP-PEAP, vagy EAP-TTLS-MD5, vagy EAP-TTLS-MSCHAPv2

  • Anonymous identitás: anonymous@elte.hu

  • Hitelesítési azonosító: a 'DigiCert Assured ID root CA' tanusítványkiadó, a tanusítványa innen letőlthető: DigiCert Assured ID root CA

  • Belső azonosítás: IIG-azonosítóm és (WiFi) jelszavam

Továbbá szükséges a Wifi hálózati meghajtó programok helyes telepítése.

Képes beállítási segítséget ide kattintva talál.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2020.09.08.   :.
 
MATLAB Full Suite Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
MATLAB Standard Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
Távoktatás bevezetése az ELTE-n
A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
SPF szabály bevezetése
Tisztelt Felhasználók!

Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center