.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Hálózat    »   Wifi szolgáltatás  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
Hálózati szolgáltatások
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Wifi szolgáltatás
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  ELTENET WiFi beállítások

Elérhető wifi hálózatok

Három Wifi hálózatot biztosítunk:

  • ELTE-Guest

Az ELTE-Guest hálózatára bárki csatlakozhat, titkosítás és azonosítás nélkül. Innen azonban csak az Informatikai Igazgatóság honlapját és az Ügykezelőjét, valamint a NEPTUN tanulmányi rendszert lehet elérni.

  • EDUROAM

Az EDUROAM nevű hálózatot minden olyan intézmény polgára használhatja akinek a honos intézménye csatlakozott az EDUROAM hálózatához. Authentikáció szükséges, a hálózat beállítása: Hitelesítés: WPA2(-Enterprise), Titkosítás: AES.

Az EDUROAM hálózatot az Egyetem polgárai más az EDUROAM-hoz csatlakozott intézményekben is használhatják úgy, hogy a felhasználói névhez megadják a WiFi azonosítójukat és utána írják a @elte.hu-t pl.: felhasználónév@elte.hu. Az egyéb beállítások hasonlóak, mint az ELTE hálózat esetén, de intézményenként lehet eltérés az WPA verziója, valamint a titkosítás típusa között. Ez minden esetben a helyi intézmény infrastruktúrájától függ. Az SSID: eduroam, a többi része változatlan. EAP-TTLS típusú authentikáció esetén a külső vagy "anonymous felhasználói név" esetén elegendő a anonymous@elte.hu nevet megadni. A belső felhasználó névnek a felhasználó saját WiFi azonosítója kell, hogy legyen a fent említettek szerint.

  • ELTE

Az ELTE nevű hálózathoz való csatlakozás felhasználói authentikációhoz kötött. Ehhez szükséges Wifi azonosítót az Ügyfélkapun keresztül lehet megigényelni.

Windows operációs rendszeren a csatlakozáshoz keressük ki a 'Vezetéknélküli hálózatok' közül az ELTE nevű hálózatot. Csatlakozzunk rá. Első alkalommal feljön egy buborék, ami tanúsítvány elfogadásra kér. Itt csak akkor fogadjuk el, ha a következők szerepelnek a tanúsítványban: host: 'noc.elte.hu', legfelső kiállító: 'DigiCert Assured ID root CA'. Ezek után már biztonsággal megadhatjuk a Wifi azonosítónkat és a jelszavunkat. A sikeres authentikálás után már lehet is használni a hálózatot.

Linux-on és MAC OS-en a csatlakozáshoz be kell állítani a wpa_supplicant-ot az alábbiak szerint:

  • Hitelesítés: WPA2(-Enterprise)

  • Titkosítás: AES

  • EAP típus: EAP-PEAP, vagy EAP-TTLS-MD5, vagy EAP-TTLS-MSCHAPv2

  • Anonymous identitás: anonymous@elte.hu

  • Hitelesítési azonosító: a 'DigiCert Assured ID root CA' tanusítványkiadó, a tanusítványa innen letőlthető: DigiCert Assured ID root CA

  • Belső azonosítás: IIG-azonosítóm és (WiFi) jelszavam

Továbbá szükséges a Wifi hálózati meghajtó programok helyes telepítése.

Képes beállítási segítséget ide kattintva talál.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2016.09.15.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
Hálózati kiesés
Tisztelt Felhasználónk,

ma 03.08-án 10:50 perctől kiesések voltak a Trefort kert Főépület, az Állam és Jogtudományi Kar és a Quaestura hálózati szolgáltatásában. Az üzemzavart áramszünet okozta, a szolgáltatás 11:30 körül helyreállt. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Központi hiba hálózati tárhelyek elérésevel
Tisztelt Munkatársunk,

Egy központi hiba miatt jelenleg nem elérhető a hálózati tárhelyszolgáltatásunk. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center