.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  VPN beállítások

A szolgáltatás használatához a speciális kliens szoftver innen tölthető le (a letöltéshez érvényes IIG azonosító és az ahhoz tartozó jelszó szükséges):

Windows 7, 8, 8.1, 10 32bit

forticlient_installer_x86.zip
Telepítési és beállítási útmutató

Windows 7, 8, 8.1, 10 64 bit

forticlient_installer_x64.zip
Telepítési és beállítási útmutató

Mac OSX v.10.11 El Capitan vagy újabb

FortiClientOnlineInstaller_6.0.dmg

Linux

forticlientsslvpn_linux_4.4.2328.tar.gz

Az így elkészített kapcsolati profillal lehet kapcsolódni a VPN szolgáltatáshoz. A kapcsolódáskor a szerver a VPN felhasználónév és jelszó bekérése és ellenőrzése után hozza létre a tikosított kapcsolatot.

Otthoni xDSL router használata esetén lényeges, hogy a router átengedje az IPsec VPN típusú forgalmat is. Általában az "IPsec VPN pass-through" néven fut a router konfigurációs felületén.

Amennyiben az otthoni internet szolgáltató nem publikus IP címet oszt az otthoni gép számára (ez esetben Ő /is/ címfordítást végez) szükséges lehet a kapcsolat "Transport" fülénél az "Enable Transparent Tunneling" kikapcsolása, amennyiben nem jön létre a kapcsolat nem kéri be a felhasználó nevet, hanem idő túllépésre panaszkodva megszakad a kapcsolat kiépítése.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2019.04.29.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
Hálózati kiesés
Tisztelt Felhasználónk,

ma 03.08-án 10:50 perctől kiesések voltak a Trefort kert Főépület, az Állam és Jogtudományi Kar és a Quaestura hálózati szolgáltatásában. Az üzemzavart áramszünet okozta, a szolgáltatás 11:30 körül helyreállt. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Központi hiba hálózati tárhelyek elérésevel
Tisztelt Munkatársunk,

Egy központi hiba miatt jelenleg nem elérhető a hálózati tárhelyszolgáltatásunk. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center