.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  VPN beállítások

A szolgáltatás használatához a speciális kliens szoftver innen tölthető le (a letöltéshez érvényes IIG azonosító és az ahhoz tartozó jelszó szükséges):

Windows 2000, XP, Vista 32 bit, Win7 32 bit magyar

vpnclient-win-msi-5.0.07.0290-k9.exe

Windows 2000, XP, Vista 32 bit, Win7 32 bit English

vpnclient-win-2000-XP-Vista_ENG

Mac OS (>= 10.4 PPC és Intel)

vpnclient-darwin-4.9.01.0080-universal-k9.dmg

Windows '95, '98, '98SE, 'ME

vpnclient-win-95-ME

MAC OS (10.2 és 10.4 PPC között)

vpnclient-darwin-4.8.00.0490-GUI-k9.dmg

Windows 2000, XP, Vista, Win7 64 bit

vpnclient-winx64-msi-5.0.07.0290-k9.exe

A szoftvert Windows alatatt a letöltött .EXE-vel lehet telepíteni. Ubuntu illetve más Debian alapú linux disztribúciók esetén parancssoron a vpnc csomag használata, Gnome grafikus rendszer esetén pedig a network-manager-vpnc használata ajánlott. Beállítási segítség. Egyéb disztribúció használata esetén az adott rendszeren elérhető Cisco IPSec kompatibilis kliensprogram telepítésével vehető igénybe szolgáltatásunk.

Cisco VPN Win8 alatt ha az alábbi hibaüzenet jelenik meg: "442: Failed to Enable Virtual Adapter", akkor a következő a megoldás:
Regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CVirtA > DisplayName REG_SZ legyen ez:
"Cisco Systems VPN Adapter for 64-bit Windows" Majd újra kell indítani a Windows és ezután működni fog.

FIGYELEM! Mac OSX Lion és Mountain Lion alatt nem kell kliensprogramot letölteni, mivel az oprendszernek része a Cisco VPN cliens.
Beállítás: System Preferences › Network › + › Interface: VPN › VPN Type: Cisco IPsec - és az ekkor megjelenő felületre kell beírni a lentebb megadott paramétereket. Valamint az alábbiakat: Megosztott titok: elte; Fióknév: <az Ön caesar azonosítója>; Jelszó: <az Ön caesaros jelszava>.

Windows 10-en a szolgáltatás jelenleg nem támogatott. Akinek használnia kell a VPN-t ne frissítsen, vagy használjon második, támogatott operációs rendszert a gépén!

A kliens szoftver sikeres telepítése után el kell indítani a Cisco VPN klines kapcsolat menedzser programját. Itt létre kell hozni egy új kapcsolatot az alábbi paraméterekkel:

Kacsolati bejegyzés (connection entry):

ELTE

a VPN szerver IP címe (host):

157.181.127.7

csoport neve (group):

elte

csoport jelszava (group password):

elte

Az így elkészített kapcsolati profillal lehet kapcsolódni a VPN szolgáltatáshoz. A kapcsolódáskor a szerver a VPN felhasználónév és jelszó bekérése és ellenőrzése után hozza létre a tikosított kapcsolatot.

Otthoni xDSL router használata esetén lényeges, hogy a router átengedje az IPsec VPN típusú forgalmat is. Általában az "IPsec VPN pass-through" néven fut a router konfigurációs felületén.

Amennyiben az otthoni internet szolgáltató nem publikus IP címet oszt az otthoni gép számára (ez esetben Ő /is/ címfordítást végez) szükséges lehet a kapcsolat "Transport" fülénél az "Enable Transparent Tunneling" kikapcsolása, amennyiben nem jön létre a kapcsolat nem kéri be a felhasználó nevet, hanem idő túllépésre panaszkodva megszakad a kapcsolat kiépítése.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2016.05.12.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center