.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Hálózat    »   ELTENET gerinchálózat  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
Hálózati szolgáltatások
 
    ELTENET gerinchálózat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Hálózati szolgáltatások

A hálózat elérésével és használatával kapcsolatban az Informatikai Igazgatóság a következő szolgáltatásokat nyújtja az egyetemi polgároknak:

 • Vezetékes végponti kiszolgálás
 • A vezetékes végponti szolgáltatás nagy sebességű, dedikált, védett hálózati kapcsolatot biztosít az épület struktúrált kábelezésű hálózatán keresztül. A szolgáltatás igénylése a megadott jelű fali csatlakozó aktiválásának kérését jelenti, amit a felhasználó az igénylésben leadott adatokkal rendelkező géppel használhat.

 • DNS szolgáltatás
 • A DNS szolgáltatás keretében a felhasználó a számítógépe által használt IP-címhez elsődleges nevet, illetve másodlagos neveket jegyeztethet be.

 • VPN szolgáltatás
 • A VPN (virtuális magánhálózat) szolgáltatás keretében a felhasználó egy olyan csatlakozási lehetőséget vehet igénybe, ami titkosítja az otthoni gépe és az ELTE hálózati központja közötti kommunikációt. A külvilág számára a felhasználó gépe ELTE-s IP-címmel kommunikál.

 • Vezetéknélküli hálózati hozzáférés
 • A vezetéknélküli (wireless) hálózati kapcsolat az ELTE közösségi tereiben lehetővé teszi, hogy a laptopokban megtalálható wifi adapter segítségével hálózati kapcsolatot létesítsünk megbízható azonosítással és titkosítással.

  A szolgáltatások az IIG Ügykezelőjén keresztül igényelhetők, illetve a Wifi szolgáltatás használatának lehetőségét csak engedélyeznie kell a felhasználónak.

  .:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2016.05.12.   :.
   
  Új Corel verziók váltak elérhetővé
  A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
  Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
  Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
  Új webmail bevezetése
  2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
  Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
  Tisztelt Munkatársunk,
  2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
  Központi hiba hálózati tárhelyek elérésevel
  Tisztelt Munkatársunk,

  Egy központi hiba miatt jelenleg nem elérhető a hálózati tárhelyszolgáltatásunk. Részletek »
  Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
  Tisztelt Munkatársunk,

  2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
  SPSS megállapodás
  Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
  Megváltozott WIFI beállítások
  2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
   
    © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
  Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
  Email: titkarsag@iig.elte.hu
  Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center