.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Hálózat    »   ELTENET gerinchálózat  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
Hálózati szolgáltatások
 
    ELTENET gerinchálózat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Hálózati szolgáltatások

A hálózat elérésével és használatával kapcsolatban az Informatikai Igazgatóság a következő szolgáltatásokat nyújtja az egyetemi polgároknak:

 • Vezetékes végponti kiszolgálás
 • A vezetékes végponti szolgáltatás nagy sebességű, dedikált, védett hálózati kapcsolatot biztosít az épület struktúrált kábelezésű hálózatán keresztül. A szolgáltatás igénylése a megadott jelű fali csatlakozó aktiválásának kérését jelenti, amit a felhasználó az igénylésben leadott adatokkal rendelkező géppel használhat.

 • DNS szolgáltatás
 • A DNS szolgáltatás keretében a felhasználó a számítógépe által használt IP-címhez elsődleges nevet, illetve másodlagos neveket jegyeztethet be.

 • VPN szolgáltatás
 • A VPN (virtuális magánhálózat) szolgáltatás keretében a felhasználó egy olyan csatlakozási lehetőséget vehet igénybe, ami titkosítja az otthoni gépe és az ELTE hálózati központja közötti kommunikációt. A külvilág számára a felhasználó gépe ELTE-s IP-címmel kommunikál.

 • Vezetéknélküli hálózati hozzáférés
 • A vezetéknélküli (wireless) hálózati kapcsolat az ELTE közösségi tereiben lehetővé teszi, hogy a laptopokban megtalálható wifi adapter segítségével hálózati kapcsolatot létesítsünk megbízható azonosítással és titkosítással.

  A szolgáltatások az IIG Ügykezelőjén keresztül igényelhetők, illetve a Wifi szolgáltatás használatának lehetőségét csak engedélyeznie kell a felhasználónak.

  .:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2016.05.12.   :.
   
  MATLAB Full Suite Campus licenc
  A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
  MATLAB Standard Campus licenc
  A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
  SPSS megállapodás
  Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
  Új Corel verziók váltak elérhetővé
  A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
  Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
  Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
  Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
  Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
  Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
  Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
  Távoktatás bevezetése az ELTE-n
  A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
  Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
  Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
  SPF szabály bevezetése
  Tisztelt Felhasználók!

  Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
  Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
  Tisztelt Munkatársunk,
  2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
  Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
  Tisztelt Munkatársunk,

  2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
  Megváltozott WIFI beállítások
  2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
   
    © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
  Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
  Email: titkarsag@iig.elte.hu
  Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center