.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv Gazdasági rendszerek Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások  
    Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Az informatikai szolgáltatásokról

A szolgáltatásnyújtás környezete

Az Informatikai Igazgatóság elsődleges feladata, hogy az egyetem felhasználóinak informatikai szolgáltatásokat nyújtson.

Informatikai szolgáltatásnak nevezünk minden informatikai eszközhöz, erőforráshoz történő hozzáférést, amely szabályozott, azaz definiált, dokumentált és kontrollálható módon működik.

Az Informatikai Igazgatóság munkája szolgáltatáscentrikus megközelítésű és az ITIL szolgáltatási módszertan valamint az Informatikai Tárcaközi Bizottság (ITB)15. sz. ajánlása alapján épül fel.

Az ELTE Informatikai Igazgatósága szolgáltatásai egy részét közvetlenül az egyetemi polgároknak nyújtja. (Ilyen pl. a végponti kiszolgálás vagy az ELTE-s postafiók.) Ezek a szolgáltatások a felhasználók által közvetlenül igényelhetők és használhatók.

Vannak olyan szolgáltatásaink is, amelyeket a felhasználó igénybevesz, de nem közvetlenül kapcsolódik hozzá (tipikusan ilyen a gerinchálózati szolgáltatás) és vannak speciális, a felhasználók korlátozott csoportjára kiterjedő (szuperszámítástechnika) vagy technikai jellegű (autentikációs middleware, szolgáltatásmonitorozás) szolgáltatások is.

Az Informatikai Igazgatóság (vagy más ELTE szervezeti egységek) által nyújtott informatikai szolgáltatásokra az egyetem informatikai és információbiztonsági szabályzatai vonatkoznak. Az egyes szolgáltatások műszaki, illetve a szolgáltatóra és a szolgáltatást igénybe vevőre vonatkozó egyéb paramétereit a Szolgáltatási Szint Megállapodások (SLA-k) írják le.

Szolgáltatások igénylése

A felhasználói szolgáltatások mindegyike igényelhető igénylőlapon keresztül, amiket kitöltve személyesen, fax-on vagy egyetemi levelezésből küldött levélben az Operátori Szolgálathoz kell eljuttatni.

A szolgáltatások egy része az IIG Ügykezelőjén keresztül, webformok segítségével, online is igényelhető. Ez az igénylési mód általában gyorsabb, sőt akár néhány másodperc alatt el is készül az igényelt hozzáférés a szolgáltatáshoz.

Az IIG szolgáltatásainak igénylésénél és igénybevételénél feltétlenül szükséges az "IIG-azonosító" nevű hozzáférési kód, amivel a felhasználó a későbbiekben az Ügykezelőn, illetve a szolgáltatást nyújtó szerveren azonosítja magát. Az IIG azonosító lesz az a felhasználói név, amit belépéskor a szervereken meg kell adni. Tehát az IIG-azonosító megegyezik a Caesar szerveren használt felhasználói névvel vagy a hálózatos hozzáférések (Wifi, VPN) esetén megadott felhasználói névvel.

Amennyiben Ön ELTE egyetemi polgár és még nincsen IIG-azonosítója, akkor a további szolgáltatások igényléséhez és az Ügykezelő használatához igényeljen IIG-azonosítót. Amennyiben Önnek már van IIG-azonosítója (pl. Caesar hozzáférése) akkor a papíros igénylések esetében az "igényelt azonosító" mezőbe mindig kötelezően azt kell megadnia, mivel nem tudunk ettől eltérő azonosítót készíteni a többi szolgáltatáshoz.

Bizonyos szolgáltatások esetében (pl. Caesar vagy Wifi hozzáférés igénylése) lehetséges egy lépcsőben igényelni azonosítót azoknak, akiknek nincsen IIG-azonosítója, de az IIG-azonosító ilyen esetekben is létrejön és a későbbi igénylésekhez már azt kell használni.

.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2016.05.17.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
EuroOffice irodai alkalmazáscsomag minden ELTE-polgárnak
2015. február 17-től a szoftver.elte.hu-n minden ELTE-polgár számára 1 évig elérhető az EuroOffice programcsomag. Részletek »
Újabb e-mail csatolmányként terjedő vírus
Ismét e-mail csatolmányként terjedő vírusra kell felhívnunk felhasználóink figyelmét: Részletek »
 
  © 2 0 0 6 - 2 0 1 6  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734   •  
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Operátori szolgálat – Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány. 1/A.    •    Telefon: 1 372 2500 /6800    •    Fax: 1 372 2991    •   
Email: operator@elte.hu    •    Web: Operátorok