.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Hálózat    »   VPN szolgáltatás  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
Hálózati szolgáltatások
 
 
 
 
 
 
 
    VPN szolgáltatás
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  VPN szolgáltatás

A VPN (Virtual Private Network), magyarul virtuális magánhálózat arra való, hogy egy Internet szolgáltatón keresztül a privát hálózatunkat, jelen esetben az ELTE hálózatát biztonságos módon kihosszabbíthassuk a felhasználók tartózkodási helyére, tipikusan távoli vagy otthoni használatra. Ez esetben a felhasználó az ELTE hálózati erőforrásait egyenrangúan veheti igénybe a területileg ELTE telephelyein lévő felhasználókkal.

Kik vehetik igénybe? A szolgáltatást minden ELTE dolgozó és doktorandusz alanyi jogon, kitöltött és az IIG Operátori Szolgálatához eljuttatott igénylőlappal veheti igénybe. Hallgatók jelenleg csak írásos tanszékvezetői, vagy témavezetői hozzájárulás és indoklás csatolásával együtt vehetik igénye. Abban az esetben, ha a hallgatóknak és dolgozóknak csupán az egyetem által előfizetett internetes folyóiratok eléréséhez szükséges a szolgáltatás, akkor a VPN szolgáltatást felválthatja a Stunnel szolgáltatásunk.

A szolgáltatás igénybevételi feltételeinek megváltoztatását a hallgatói igények - előre nem becsülhető mértékben történő - megnövekedése okozta. Ezt a volument a jelenlegi eszközparkkal nem lehetséges kiszolgálni, így a hallgatói igények kiszolgálását kénytelenek vagyunk az indokolt és szükséges esetekre korlátozni. Azonban, hogy a hallgatók is el tudják érni a tanulmányaikhoz szükséges olvasnivalókat, számukra az ún. Stunnel szolgáltatás érhető el.

A VPN szolgáltatáshoz kapcsolódó igénylés menete:

Könnyen és gyorsan igényelhető az Ügykezelőn keresztül. Ez esetben nem kell kinyomtatni az igénylést és nem szükséges a személyes megjelenés az operátori irodák egyikében sem.

Amennyiben az Ügykezelőn elakadtak (pl.: nincs Neptun-kódjuk és/vagy IIG-s azonosítójuk) igénylőlapon tudják kérni a szolgáltatást: Új VPN-azonosító igénylése. Az igénylést az Operátori Szolgálathoz kell eljuttatni és a jelszót is itt fogják megkapni.

BEÁLLÍTÁSOK
.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2016.05.05.   :.
 
MATLAB Full Suite Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
MATLAB Standard Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
Távoktatás bevezetése az ELTE-n
A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
SPF szabály bevezetése
Tisztelt Felhasználók!

Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center