.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Operátori Szolgálat    »   Szoftverek    »   Microsoft  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
 
 
Felhasználói
 támogatás
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szoftver disztribúció
 
 
 
 
 
    Microsoft
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Microsoft termékek

Tisztaszoftver Program 2016-2017

2016. áprilisában a felsőoktatási intézmények aláírták a Tisztaszoftver Program meghosszabbítását jelentő szerződést, mely 2017. márciusáig lesz érvényben. A licenc ellátásra vonatkozó új Tisztaszoftver Program, melyet a Hungarnet Egyesület koordinál, már nem állami finanszírozású, hanem az intézmények méretük arányában járulnak hozzá.

Az új szerződésben meghatározott feltételek tulajdonképpen nem változtak, azaz a felsőoktatási intézmények számítógépeire, valamint ezen intézmények teljes- vagy részmunkaidős oktatói és alkalmazottai számára az alábbiak használatát nyújtja díjmentesen:
- Microsoft Windows 7 Enterprise és Windows 8 operációs rendszerek frissítése (alap OEM továbbra is szükséges),
- Microsoft Office 2010 irodai programcsomag,
- az intézmény oktatói és dolgozói számára az ún. CoreCAL ügyfél-hozzáférési licencek.

Az említett termékek licencei az Egyetem számítógépeire, valamint a teljes- vagy részmunkaidős oktatók és alkalmazottak számára az otthoni felhasználói jog továbbra is biztosított. Ez azt jelenti, hogy az egyetemi rendszergazdák az eddigi módon férhetnek hozzá az Egyetem gépeire telepíthető (KMS-es aktivációt igénylő) Enterprise verziókhoz.

Az otthoni gépeken használható szoftververziók az https://oktato.neptun.elte.hu/ oldalon érhetők el. Olyan nem oktató dolgozók, akik Neptun-kóddal nem rendelkeznek, az Operátori Szolgálaton keresztül igényelhetik az otthoni verziókat.

A Tisztaszoftver Program továbbra sem tartalmazza a szerveroldali termékek licenceit (pl. Windows Server, SQL Server, Exchange Server); valamint az említett termékek hallgatók gépeire vonatkozó (ún. otthoni) használati jogot.

A fentiekkel kapcsolatos kérdéseiket kérjük, hogy a tisztaszoftver@iig.elte.hu címre küldjék!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2017.12.01.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Központi hiba hálózati tárhelyek elérésevel
Tisztelt Munkatársunk,

Egy központi hiba miatt jelenleg nem elérhető a hálózati tárhelyszolgáltatásunk. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center