.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Alapinfrastruktúra    »   E-mail  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
 
 
Szerver szolgáltatások
 
    Caesar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Megosztott postafiók (Shared IMAP)

Szervezeti egységeknek lehetőségük van közösen használt email cím használatára, külön email tárhellyel.
Ekkor a közös e-mail címet többen is használhatják: mindenki látja azt, ha valaki már válaszolt a levélre, és mindenki a saját megszokott levelezőprogramjával éri el a leveleket. Jól elkülöníthető a magán és a hivatalos levelezés. A leveleket minden felhasználó a saját jelszavával éri el, és a levelezőprogramjában egy külön mappában látja.

A szolgáltatáshoz tartozó SLA itt érhető el.
Az igénylőlap itt tölthető le, DOC és PDF formátumban.
A beállítási segédlet a beállítási útmutatóink közt érhető el.

A szolgáltatásról bővebben

A szolgáltatás célja, hogy megoldjuk azt a problémát, hogy ha egy e-mail címet többen használnak, akkor közös jelszót kelljen használniuk. Erre az egyik lehetőség az lenne, hogy ha mindenki minden ilyen levelet megkapna, de ez nem szerencsés megoldás, mert egyrészt ha valaki válaszol egy levélre és másvalaki is válaszolna arra, akkor nem feltétlen látják egymás leveleit (másolatot kell küldeniük egymásnak), másreszt több példányban tárolunk egy-egy ilyen levelet.

Erre megoldás a shared imap: egy e-mail cím, amelynek külön tárhelye van, amely tárhelyet minden felhasználó a saját nevével, jelszavával a saját email fiókjának egy alkönyvtárában láthat.

Egy fiktív példát tekintve: ha szükséges az igazgato@intezet.elte.hu e-mail cím, amit Igazgató János (caesar azonosító: ijanos) és Titkárnők-Gyöngye Gizella (caesar azonosító: tgygizi) is kell hogy tudjon olvasni, akkor ijanos caesaros levelezésében is látszik majd egy könyvtár, amiben a fenti címre érkező leveleket megtalálja és tgygizi is látja majd ugyanezen könyvtárat a saját levelezése mellett egy külön könyvtárban.

Ekkor ha ijanos és tgygizi levelezőprogramja is megfelelően van beállítva (ha igazgato@intezet.elte.hu feladóval írnak levelet, akkor az elküldött leveleket ebbe a közös mappába tegye a levelezőprogram), akkor ijanos is látja, ha tgygizi megírt és elküldött egy levelet, igazgato@intezet.elte.hu feladóval és ez természetesen fordítva is így van, hogy ha Gizellát felhívja valaki, akkor lássa az Igazgató úr által megírt levelet és tudjon hivatkozni rá.

Természetesen a másik magán levelezésébe egyikük sem lát bele. Azaz az janos@caesar.elte.hu-ra érkezett leveleket csak ijanos olvashatja és Gizike is megbeszélheti idegenbe szakadt barátnőjével a heti eseményeket (munkaidő után) a tgygizi@caesar.elte.hu címen és ebbe Igazgató úr nem lát bele.

Összefoglalva: egy közös e-mail címet többen is használhatnak, mindenki látja azt, ha valaki már válaszolt a levélre, mindenki a saját kedvenc levelezőprogramját használhatja, jól elkülöníthető a magán és a hivatalos levelezés és minden levelet csak egy példányban tárolunk, így lemezterülettel is spórolunk.

Az igénylőlap itt található, igényelhetik szervezeti egységek tagjai, a szervezeti egység vezetőjének beleegyezésével.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2010.10.26.   :.
 
MATLAB Full Suite Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
MATLAB Standard Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
Távoktatás bevezetése az ELTE-n
A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
SPF szabály bevezetése
Tisztelt Felhasználók!

Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center