.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv Gazdasági rendszerek Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Alapinfrastruktúra    »   E-mail  
    Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
 
 
Szerver szolgáltatások
 
    Caesar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Megosztott postafiók (Shared IMAP)

Szervezeti egységeknek lehetőségük van közösen használt email cím használatára, külön email tárhellyel.
Ekkor a közös e-mail címet többen is használhatják: mindenki látja azt, ha valaki már válaszolt a levélre, és mindenki a saját megszokott levelezőprogramjával éri el a leveleket. Jól elkülöníthető a magán és a hivatalos levelezés. A leveleket minden felhasználó a saját jelszavával éri el, és a levelezőprogramjában egy külön mappában látja.

A szolgáltatáshoz tartozó SLA itt érhető el.
Az igénylőlap itt tölthető le, DOC és PDF formátumban.
A beállítási segédlet a beállítási útmutatóink közt érhető el.

A szolgáltatásról bővebben

A szolgáltatás célja, hogy megoldjuk azt a problémát, hogy ha egy e-mail címet többen használnak, akkor közös jelszót kelljen használniuk. Erre az egyik lehetőség az lenne, hogy ha mindenki minden ilyen levelet megkapna, de ez nem szerencsés megoldás, mert egyrészt ha valaki válaszol egy levélre és másvalaki is válaszolna arra, akkor nem feltétlen látják egymás leveleit (másolatot kell küldeniük egymásnak), másreszt több példányban tárolunk egy-egy ilyen levelet.

Erre megoldás a shared imap: egy e-mail cím, amelynek külön tárhelye van, amely tárhelyet minden felhasználó a saját nevével, jelszavával a saját email fiókjának egy alkönyvtárában láthat.

Egy fiktív példát tekintve: ha szükséges az igazgato@intezet.elte.hu e-mail cím, amit Igazgató János (caesar azonosító: ijanos) és Titkárnők-Gyöngye Gizella (caesar azonosító: tgygizi) is kell hogy tudjon olvasni, akkor ijanos caesaros levelezésében is látszik majd egy könyvtár, amiben a fenti címre érkező leveleket megtalálja és tgygizi is látja majd ugyanezen könyvtárat a saját levelezése mellett egy külön könyvtárban.

Ekkor ha ijanos és tgygizi levelezőprogramja is megfelelően van beállítva (ha igazgato@intezet.elte.hu feladóval írnak levelet, akkor az elküldött leveleket ebbe a közös mappába tegye a levelezőprogram), akkor ijanos is látja, ha tgygizi megírt és elküldött egy levelet, igazgato@intezet.elte.hu feladóval és ez természetesen fordítva is így van, hogy ha Gizellát felhívja valaki, akkor lássa az Igazgató úr által megírt levelet és tudjon hivatkozni rá.

Természetesen a másik magán levelezésébe egyikük sem lát bele. Azaz az janos@caesar.elte.hu-ra érkezett leveleket csak ijanos olvashatja és Gizike is megbeszélheti idegenbe szakadt barátnőjével a heti eseményeket (munkaidő után) a tgygizi@caesar.elte.hu címen és ebbe Igazgató úr nem lát bele.

Összefoglalva: egy közös e-mail címet többen is használhatnak, mindenki látja azt, ha valaki már válaszolt a levélre, mindenki a saját kedvenc levelezőprogramját használhatja, jól elkülöníthető a magán és a hivatalos levelezés és minden levelet csak egy példányban tárolunk, így lemezterülettel is spórolunk.

Az igénylőlap itt található, igényelhetik szervezeti egységek tagjai, a szervezeti egység vezetőjének beleegyezésével.

.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2010.10.26.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
EuroOffice irodai alkalmazáscsomag minden ELTE-polgárnak
2015. február 17-től a szoftver.elte.hu-n minden ELTE-polgár számára 1 évig elérhető az EuroOffice programcsomag. Részletek »
Újabb e-mail csatolmányként terjedő vírus
Ismét e-mail csatolmányként terjedő vírusra kell felhívnunk felhasználóink figyelmét: Részletek »
 
  © 2 0 0 6 - 2 0 1 6  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734   •  
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Operátori szolgálat – Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány. 1/A.    •    Telefon: 1 372 2500 /6800    •    Fax: 1 372 2991    •   
Email: operator@elte.hu    •    Web: Operátorok