.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
    Nagyobb felbontás
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Az IIG és az NIIF kapcsolata

A magyarországi Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) az oktatási, kutatási, és közgyűjteményi közösségek integrált országos számitógép-hálózati infrastruktúrájának (HBONE) , valamint az erre épülő szolgáltatásoknak és alkalmazásoknak a folyamatos fejlesztése és működtetése számára nyújt központi költségvetési támogatású szervezeti, szervezési és finanszírozási keretet és hátteret.

Az ELTE Információtechnológiai Központ az NIIF regionális központjaként helyet ad az NIIF egyik budapesti gerinchálózati routerének, illetve biztosítja a kapcsolódó intézmények számára a magyar akadémiai hálózat elérését részben a gerinchálózati routerhez való kapcsolódás lehetőségének biztosításával, részben saját hálózatán (ELTENET) keresztül.

Mivel az ELTE IIG az NIIF szolgáltatásait veszi igénybe illetve adja tovább a kapcsolódó intézményeknek, feladata az NIIF Program felhasználói szabályzatának betartása, illetve betartatása.

Az NIIF Program az Oktatási Minisztérium irányításával működik, operatív irányítását az NIIF iroda végzi (vezetője Nagy Miklós igazgató), stratégiai kérdésekben a Program Tanács dönt, műszaki/fejlesztési kérdésekben a Műszaki Tanács tesz javaslatot, illetve véleményezi a beérkezett indítványokat. Az NIIF Program Műszaki Tanácsának tagja dr. Vonderviszt Lajos az ELTE IIG igazgatója. A HBONE üzemeltetésének operatív kérdéseit a HBONE rendszergazdák havi rendszerességgel egyeztetik. Az ELTE képviselője a HBONE üléseken Kiss Bence vezető hálózati rendszergazda.

Az ELTE IIG az NIIF által koordinált következő projektekben vesz részt:

 • LDAP projekt (címtár alkalmazások fejlesztése)

 • VoIP projekt (telefonközpontok összekapcsolása IP felett)

 • .:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2016.05.12.   :.
   
  Új Corel verziók váltak elérhetővé
  A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
  Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
  Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
  Új webmail bevezetése
  2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
  SPSS megállapodás
  Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
  Megváltozott WIFI beállítások
  2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
   
    © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
  Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
  Email: titkarsag@iig.elte.hu
  Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center