.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Az IIG és az NIIF kapcsolata

A magyarországi Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) az oktatási, kutatási, és közgyűjteményi közösségek integrált országos számitógép-hálózati infrastruktúrájának (HBONE) , valamint az erre épülő szolgáltatásoknak és alkalmazásoknak a folyamatos fejlesztése és működtetése számára nyújt központi költségvetési támogatású szervezeti, szervezési és finanszírozási keretet és hátteret.

Az ELTE Információtechnológiai Központ az NIIF regionális központjaként helyet ad az NIIF egyik budapesti gerinchálózati routerének, illetve biztosítja a kapcsolódó intézmények számára a magyar akadémiai hálózat elérését részben a gerinchálózati routerhez való kapcsolódás lehetőségének biztosításával, részben saját hálózatán (ELTENET) keresztül.

Mivel az ELTE IIG az NIIF szolgáltatásait veszi igénybe illetve adja tovább a kapcsolódó intézményeknek, feladata az NIIF Program felhasználói szabályzatának betartása, illetve betartatása.

Az NIIF Program az Oktatási Minisztérium irányításával működik, operatív irányítását az NIIF iroda végzi (vezetője Nagy Miklós igazgató), stratégiai kérdésekben a Program Tanács dönt, műszaki/fejlesztési kérdésekben a Műszaki Tanács tesz javaslatot, illetve véleményezi a beérkezett indítványokat. Az NIIF Program Műszaki Tanácsának tagja dr. Vonderviszt Lajos az ELTE IIG igazgatója. A HBONE üzemeltetésének operatív kérdéseit a HBONE rendszergazdák havi rendszerességgel egyeztetik. Az ELTE képviselője a HBONE üléseken Kiss Bence vezető hálózati rendszergazda.

Az ELTE IIG az NIIF által koordinált következő projektekben vesz részt:

 • LDAP projekt (címtár alkalmazások fejlesztése)

 • VoIP projekt (telefonközpontok összekapcsolása IP felett)

 • .:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2016.05.12.   :.
   
  Új Corel verziók váltak elérhetővé
  A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
  Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
  Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
  Új webmail bevezetése
  2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
  Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
  Tisztelt Munkatársunk,
  2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
  Központi hiba hálózati tárhelyek elérésevel
  Tisztelt Munkatársunk,

  Egy központi hiba miatt jelenleg nem elérhető a hálózati tárhelyszolgáltatásunk. Részletek »
  Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
  Tisztelt Munkatársunk,

  2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
  SPSS megállapodás
  Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
  Megváltozott WIFI beállítások
  2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
   
    © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
  Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
  Email: titkarsag@iig.elte.hu
  Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center