.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Híreink  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
   
   
 
Híreink    
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Távoktatás bevezetése az ELTE-n


Scroll down for English version

A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A távoktatáshoz a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk.

Teams csoportok: Csoportmunka, csevegés

- Támogatók által létrehozott csoport
- Kijelölt felhasználó által létrehozott csoport
- Neptunból a kurzushoz létrehozott csoport, ahol a kurzushoz tartozó diákok a tagok, és a kurzusban lévő oktatók a csoporttulajdonosok. (használati útmutató)

A Microsoft Stream-re feltöltött videókkal előre (akár mobillal) felvett órákat lehet publikálni a diákoknak. Minden videóhoz tartozik jogosultságállítás (ki nézheti meg a videót), így egy videót több kurzus csoportjához (lásd: Teams csoportok) is ki lehet publikálni.

A telepítéssel kapcsolatban az alábbi linkeken található leírás:

(http://iig.elte.hu/howto/)

Helyszíni támogató csoportok elérhetőségei:

(http://iig.elte.hu/ugyfeltamogatas/elerhetoseg/)

További információ a teams@elte.hu címen, esetleg diszpécser kollégáinknál a 6800-as melléken.
Figyelem!
Az automatikusan létrehozott csoportoknál az oktató a kurzus tulajdonosa. Emiatt tagot és magát a csoportot is törölheti! Kérejük, megfelelő körültekintéssel járjanak el a Teams használata közben!


As a result of the measures to prevent the spread of COVID-19 coronavirus, we are launching distance learning at Eötvös Loránd University. We suggest the services of Microsoft Office 365 for distance learning.

Teams groups: Group work, chat

- Group created by IT support members
- Group created by a selected user
- Group created by Neptun system for the course, where students of the course are the members and course lecturers are the group owners. (user guide)

Microsoft Stream: Video uploading

Previously recorded (even by mobile phone) courses can be published to the students with videos uploaded to Microsoft Stream. It is possible to set permissions for all videos (members who can watch the videos), so that one uploaded video can be published to several course group members (see Teams groups).

Please see the following links for installation information:

(http://iig.elte.hu/howto/)

Contact information for local IT support groups:

(http://iig.elte.hu/ugyfeltamogatas/elerhetoseg/)

For more information please inquire at teams@elte.hu email address or at our operator colleagues on the 6800 extension.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2020.03.19.   :.
 
MATLAB Full Suite Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
MATLAB Standard Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
Távoktatás bevezetése az ELTE-n
A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
SPF szabály bevezetése
Tisztelt Felhasználók!

Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center