.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv Gazdasági rendszerek Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Híreink  
    Nagyobb felbontás
   
   
   
   
 
Híreink    
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Új, különösen kártékony vírus terjed

Január 20-án bukkant fel egy olyan új vírus, amely leggyakrabban levélcsatolmányként érkezett zip fájlok megnyitásával fertőz. Azért különösen veszélyes, mert a megnyitást követően nem csak a saját gépen tárolt fájlok sérülnek és ezáltal elérhetetlenné válnak, hanem az esetlegesen használt közös tárhelyen tárolt fájlok is. A vírusirtók, mint például az Egyetemen központilag disztributált Shophos azonnal nem tudja kiszűrni, hiszen a szoftver fejlesztőinek is néhány napra van szükségük ahhoz, hogy egy következő frissítéssel az újabb fajta vírus elleni védekezésre is felkészítsék szoftverüket. Míg ez megtörténik, javasoljuk Felhasználóinknak, hogy nem várt, vagy ismeretlen feladótól származó .zip kiterjesztésű, vagy más gyanúsnak tűnő csatolmányt ne nyissanak meg az elkövetkezendő néhány napban, hogy elkerüljék a vírusfertőzés okozta adatvesztéssel járó kellemetlenségeket.

.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2015.01.21.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
EuroOffice irodai alkalmazáscsomag minden ELTE-polgárnak
2015. február 17-től a szoftver.elte.hu-n minden ELTE-polgár számára 1 évig elérhető az EuroOffice programcsomag. Részletek »
Újabb e-mail csatolmányként terjedő vírus
Ismét e-mail csatolmányként terjedő vírusra kell felhívnunk felhasználóink figyelmét: Részletek »
 
  © 2 0 0 6 - 2 0 1 6  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734   •  
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Operátori szolgálat – Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány. 1/A.    •    Telefon: 1 372 2500 /6800    •    Fax: 1 372 2991    •   
Email: operator@elte.hu    •    Web: Operátorok