.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Híreink  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
   
   
 
Híreink    
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Új, különösen kártékony vírus terjed

Január 20-án bukkant fel egy olyan új vírus, amely leggyakrabban levélcsatolmányként érkezett zip fájlok megnyitásával fertőz. Azért különösen veszélyes, mert a megnyitást követően nem csak a saját gépen tárolt fájlok sérülnek és ezáltal elérhetetlenné válnak, hanem az esetlegesen használt közös tárhelyen tárolt fájlok is. A vírusirtók, mint például az Egyetemen központilag disztributált Shophos azonnal nem tudja kiszűrni, hiszen a szoftver fejlesztőinek is néhány napra van szükségük ahhoz, hogy egy következő frissítéssel az újabb fajta vírus elleni védekezésre is felkészítsék szoftverüket. Míg ez megtörténik, javasoljuk Felhasználóinknak, hogy nem várt, vagy ismeretlen feladótól származó .zip kiterjesztésű, vagy más gyanúsnak tűnő csatolmányt ne nyissanak meg az elkövetkezendő néhány napban, hogy elkerüljék a vírusfertőzés okozta adatvesztéssel járó kellemetlenségeket.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2015.01.21.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center