.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Alapinfrastruktúra    »   E-mail  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
 
 
Szerver szolgáltatások
 
    Caesar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  E-mail

A felhasználói névhez <azonosító>@caesar.elte.hu alakú email cím kapcsolódik. Az érkezett leveleket a login nódusokra történő bejelentkezés után a szokásos UNIX levelezőprogramok valamelyikével (alpine, mutt) lehet elolvasni.

Ha nem a login nódusokon szeretnénk levelezni, hanem inkább az Opera levelezőjét, Mozilla Thunderbird-et vagy egyéb távoli levelezőprogramot használunk, a Caesaros levelesládánkat IMAP protokollal érhetjük el. A levelezőprogramban a levelesláda gépnevének az <azonosító>.mailbox.elte.hu értéket kell megadni. Fontos, hogy a távoli eléréshez minden esetben be kell állítani a kódolt kommunikációt (SSL feletti POP3 (995), illetve IMAP (993) kapcsolat) és az SMTP-hez a jelszó hitelesítést és SSL-t (465-ös port, az SPA nem kell). A levelező programok beállításához a portál Beállítási segítségek pontjánál találhat részletes útmutatót.

Felhasználóink a Caesar webes levelezőrendszerének segítségével tetszőleges grafikus böngészőprogramból is elérhetik levelezésüket.

Levéltovábbítás beállítható a webmailes felületen: webmail.elte.hu.

Leveleink szétválogatásához a Sieve szűrőnyelvet használhatjuk. Amennyiben levelezőprogramunk nem támogatja közvetlenül a Sieve-et, a szűrőleírást egy tetszőleges szerkesztőprogram segítségével is elkészíthetjük, majd a sieveshell parancs segítségével kézzel is feltölthetjük a levelezőszerverünkre. Például:

$ sieveshell <azonosító>.mailbox.elte.hu:2000
> help
> put <szűrőfájlnév>
> activate <szűrőfájlnév>
> quit

A login nódusokon lekérdezhetjük leveink számát, más Unixok "You have new mail" szolgáltatásához hasonlóan. Ezt a fetchmail -c -p imap --auth gssapi <azonosító>.mailbox.elte.hu paranccsal tehetjük meg. Ha szeretnénk, hogy ez az információ minden belépésünkkor megjelenjen, kiegészíthetjük a fenti sorral a /.bash_profile fájlunkat.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2013.04.26.   :.
 
MATLAB Full Suite Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
MATLAB Standard Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
Távoktatás bevezetése az ELTE-n
A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
SPF szabály bevezetése
Tisztelt Felhasználók!

Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center