.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Szolgáltatások    »   Alapinfrastruktúra    »   E-mail  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
 
Szolgáltatások  
 
 
 
 
Szerver szolgáltatások
 
    Caesar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  E-mail

A felhasználói névhez <azonosító>@caesar.elte.hu alakú email cím kapcsolódik. Az érkezett leveleket a login nódusokra történő bejelentkezés után a szokásos UNIX levelezőprogramok valamelyikével (alpine, mutt) lehet elolvasni.

Ha nem a login nódusokon szeretnénk levelezni, hanem inkább az Opera levelezőjét, Mozilla Thunderbird-et vagy egyéb távoli levelezőprogramot használunk, a Caesaros levelesládánkat IMAP protokollal érhetjük el. A levelezőprogramban a levelesláda gépnevének az <azonosító>.mailbox.elte.hu értéket kell megadni. Fontos, hogy a távoli eléréshez minden esetben be kell állítani a kódolt kommunikációt (SSL feletti POP3 (995), illetve IMAP (993) kapcsolat) és az SMTP-hez a jelszó hitelesítést és SSL-t (465-ös port, az SPA nem kell). A levelező programok beállításához a portál Beállítási segítségek pontjánál találhat részletes útmutatót.

Felhasználóink a Caesar webes levelezőrendszerének segítségével tetszőleges grafikus böngészőprogramból is elérhetik levelezésüket.

Levéltovábbítás beállítható a webmailes felületen: webmail.elte.hu.

Leveleink szétválogatásához a Sieve szűrőnyelvet használhatjuk. Amennyiben levelezőprogramunk nem támogatja közvetlenül a Sieve-et, a szűrőleírást egy tetszőleges szerkesztőprogram segítségével is elkészíthetjük, majd a sieveshell parancs segítségével kézzel is feltölthetjük a levelezőszerverünkre. Például:

$ sieveshell <azonosító>.mailbox.elte.hu:2000
> help
> put <szűrőfájlnév>
> activate <szűrőfájlnév>
> quit

A login nódusokon lekérdezhetjük leveink számát, más Unixok "You have new mail" szolgáltatásához hasonlóan. Ezt a fetchmail -c -p imap --auth gssapi <azonosító>.mailbox.elte.hu paranccsal tehetjük meg. Ha szeretnénk, hogy ez az információ minden belépésünkkor megjelenjen, kiegészíthetjük a fenti sorral a /.bash_profile fájlunkat.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2013.04.26.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Központi hiba hálózati tárhelyek elérésevel
Tisztelt Munkatársunk,

Egy központi hiba miatt jelenleg nem elérhető a hálózati tárhelyszolgáltatásunk. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center