.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Az Informatikai Igazgatóságról    »   Bemutatkozás  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
   
   
   
 
 
Az Informatikai
 Igazgatóság
 
 
Bemutatkozás  
 
 
 
 
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Az Informatikai Igazgatóságról

Az Informatikai Igazgatóság a Kancellária részeként a teljes egyetemet, illetve felhasználói kört érintő informatikai és telekommunikációs infrastruktúra, valamint alap- és speciális informatikai szolgáltatások fenntartásáért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős szervezeti egység.

Az Informatikai Igazgatóság feladatai:

  • Az egyetem telekommunikációs hálózatának (telefonhálózat, alközpontok, csatlakozó eszközök és szolgáltatások) üzemeltetése és fejlesztése, a szolgáltatókkal történő kapcsolattartás, a szolgáltatói szerződések előkészítése, a telekommunikációs költségekkel kapcsolatos analitikus nyilvántartás vezetése

  • Az egyetem adathálózatának passzív és aktív elemekre egyaránt vonatkozó üzemeltetése és fejlesztése

  • Az informatikai alapszolgáltatások eszközparkjának fenntartása, az alapszolgáltatások üzemeltetése és fejlesztése

  • A gazdasági és intézménymenedzsmenttel kapcsolatos informatikai rendszerek és csatlakozó szolgáltatások üzemeltetése és fejlesztése

  • Az Igazgatóság által nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó adminisztratív és biztonsági szabályok kidolgozása, a szabályok betartásának ellenőrzése és felügyelete a teljes felhasználói körre vonatkozóan

  • Az Informatikai Igazgatóság által nyújtott szolgáltatások esetén a felhasználói kapcsolattartás

  • A központi szervezeti egységek (Rektori és Főtitkári Hivatal, Oktatási Igazgatóság, Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ, Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság) esetében az egységekkel kötött külön Szolgáltatási Szint Megállapodások alapján a közvetlen felhasználói támogatás és desktop menedzsment

  • Az országos kutatói hálózat (HBONE) regionális centrumával kapcsolatos feladatok ellátása

  • Szaktanácsadási és koordinációs feladatok az egyetemen történő informatikai fejlesztésekkel kapcsolatban

  • Az egyetem képviselete az Informatikai Igazgatóság feladataiban érdekelt szakmai szervezetekben, hazai és nemzetközi fórumokon

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2017.05.10.   :.
 
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Új webmail bevezetése
2015. június 15-vel az Informatikai Igazgatóság új webmail felületet vezet be. Az új rendszer csoportos naptárat, címjegyzéket és ezen funkciók Androidot és iOS-t futtató mobileszközökkel lehetséges elérését is biztosítja. Részletek »
Hálózati kiesés
Tisztelt Felhasználónk,

ma 03.08-án 10:50 perctől kiesések voltak a Trefort kert Főépület, az Állam és Jogtudományi Kar és a Quaestura hálózati szolgáltatásában. Az üzemzavart áramszünet okozta, a szolgáltatás 11:30 körül helyreállt. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Központi hiba hálózati tárhelyek elérésevel
Tisztelt Munkatársunk,

Egy központi hiba miatt jelenleg nem elérhető a hálózati tárhelyszolgáltatásunk. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center