.:: ELTE Informatikai Igazgatóság ::.
Webmail Telefonkönyv ELTE - Dolgozói Önkiszolgáló Portál Ügyfélkapu
 
 »   Menü    »   Az Informatikai Igazgatóságról    »   Bemutatkozás  
Nyomtatható verzió Nagyobb felbontás
   
   
   
   
   
 
 
Az Informatikai
 Igazgatóság
 
 
Bemutatkozás  
 
 
 
 
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
  Az Informatikai Igazgatóságról

Az Informatikai Igazgatóság a Kancellária részeként a teljes egyetemet, illetve felhasználói kört érintő informatikai és telekommunikációs infrastruktúra, valamint alap- és speciális informatikai szolgáltatások fenntartásáért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős szervezeti egység.

Az Informatikai Igazgatóság feladatai:

  • Az egyetem telekommunikációs hálózatának (telefonhálózat, alközpontok, csatlakozó eszközök és szolgáltatások) üzemeltetése és fejlesztése, a szolgáltatókkal történő kapcsolattartás, a szolgáltatói szerződések előkészítése, a telekommunikációs költségekkel kapcsolatos analitikus nyilvántartás vezetése

  • Az egyetem adathálózatának passzív és aktív elemekre egyaránt vonatkozó üzemeltetése és fejlesztése

  • Az informatikai alapszolgáltatások eszközparkjának fenntartása, az alapszolgáltatások üzemeltetése és fejlesztése

  • A gazdasági és intézménymenedzsmenttel kapcsolatos informatikai rendszerek és csatlakozó szolgáltatások üzemeltetése és fejlesztése

  • Az Igazgatóság által nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó adminisztratív és biztonsági szabályok kidolgozása, a szabályok betartásának ellenőrzése és felügyelete a teljes felhasználói körre vonatkozóan

  • Az Informatikai Igazgatóság által nyújtott szolgáltatások esetén a felhasználói kapcsolattartás

  • A központi szervezeti egységek (Rektori és Főtitkári Hivatal, Oktatási Igazgatóság, Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ, Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság) esetében az egységekkel kötött külön Szolgáltatási Szint Megállapodások alapján a közvetlen felhasználói támogatás és desktop menedzsment

  • Az országos kutatói hálózat (HBONE) regionális centrumával kapcsolatos feladatok ellátása

  • Szaktanácsadási és koordinációs feladatok az egyetemen történő informatikai fejlesztésekkel kapcsolatban

  • Az egyetem képviselete az Informatikai Igazgatóság feladataiban érdekelt szakmai szervezetekben, hazai és nemzetközi fórumokon

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2017.05.10.   :.
 
MATLAB Full Suite Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
MATLAB Standard Campus licenc
A campus licenc egy olyan, 12 hónapos periódusra vonatkozó, évente megújítható egyetemi licenc, amellyel az egyetem minden hallgatója, minden oktatója és minden kutatója jogtisztán, akár egyetemi számítógépen, akár saját számítógépen, az egyetemen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket. Részletek »
SPSS megállapodás
Aláírásra került az SPSS statisztikai szoftvercsomag használatára vonatkozó új, 2019. október 31-ig érvényes megállapodás. Részletek »
Új Corel verziók váltak elérhetővé
A Huninet Egyesülettel történő együttműködésben a tavalyi évhez hasonlóan elérhetők az új Corel termékek: Részletek »
Az Informatikai Igazgatóság új Call Centere
Az Informatikai Igazgatóság 2016. március 1-től beindítja új Call Centerét... Részletek »
Az elektronikus levelek automatikus átirányítása
Az elektronikus rendszert használó munkatárs az egyetemi munkavégzése során leveleit az Egyetem elektronikus levelezőrendszerén a postafiókjából indítja és ott fogadja, az elektronikus rendszerekben felhasználó nevével és jelszavával magát azonosítja. Részletek »
Otthoni munkavégzést megkönnyítő eszközök
Az otthoni munkavégzéshez szükséges programok telepítéséhez kapcsolódó tájékoztató. Részletek »
Távoktatás bevezetése az ELTE-n
A COVID-19 koronavírus-járvány terjedésének fékezését szolgáló intézkedések folyományaként, megkezdjük a távoktatás bevezetését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, amihez a Microsoft Office 365 szolgáltatásait ajánljuk. Részletek »
Adathalász e-mailek az ELTE-n! Így szűrje ki őket!
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egyetem ellen intézett célzott adathalász támadások mennyisége és sajnos sikeressége is. A támadások egy része kifejezetten az ELTE-t célozza, egyetemi logó, egyetemi szervezetek hivatkozásai szerepelnek benne, első látásra egyetemi címről érkeznek. Részletek »
SPF szabály bevezetése
Tisztelt Felhasználók!

Az SPF egy olyan standard, amit gyakorlatilag mindenki bevezet a spam elleni harcban, nem tudjuk megtenni, hogy mi ne vezessük be, miután egyre többen hagyatkoznak rá spamszűrés hangolásnál. Részletek »
Változás az O365 regisztrációval kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,
2018.12.01-től megszűnik az eduid-n keresztüli o365 regisztráció (otthoni Office programcsomag letöltése). Ehelyett aktív jogviszonnyal rendelkező, caesar azonosítóhoz kötjük a belépést, így regisztrálni nem szükséges. Részletek »
Tájékoztatás zsaroló levelekkel kapcsolatban
Tisztelt Munkatársunk,

2018 júliusa óta újabb, összetett csalás/fenyegetés érkezhet az Ön otthoni vagy hivatali email címére. A levelek általában azt a sémát követik, hogy Önt valamilyen kellemetlen szituációval (pornográf tartalom fogyasztása, nem munkával összefüggő tartalmak böngészése, stb.) hozzák összefüggésbe, általában jelzik, hogy átvették az irányítást a gépe/webkamerája fölött és bizonyítékként valós jelszót vagy email cím/jelszó párost mellékelnek. Részletek »
Megváltozott WIFI beállítások
2016. február 25-től megváltozott a WIFI beállítása. Azon felhasználók, akik február 24-ig probléma nélkül használták az egyetem vezeték nélküli hálózatát is tapasztalhatnak kapcsolódási hibát. Részletek »
 
  © 2 0 1 8  E L T E  I n f o r m a t i k a i  I g a z g a t ó s á g  ( I I G ) .  M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Titkárság – Cím :: ELTE IIG 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10-12.   •   Telefon: 1 411 6950   •   Fax: 1 411 6734    •   
Email: titkarsag@iig.elte.hu
Diszpécserek – Telefon: 1 411 6500 /6800    •    Info: Call center